Nová kompaktní rypadla generace 7

Nová kompaktní rypadla generace 7

Společnost Hyundai Doosan Infracore Europe uvedla na trh mini rypadla nové generace: DX27Z-7, DX35Z-7, DX50Z-7 a DX55R-7. S novou řadou došlo ke sjednocení vzhledu a všechny stroje samozřejmě splňují požadavky emisní normy Stage V. Jedná se o rypadla o hmotnosti od 2,8 tuny do 5,7 tuny, která nabízí provedení s nulovým přesahem i sníženým poloměrem, což z těchto strojů činí ideální volbu pro práci ve stísněných prostorech v rámci stavebních či terénních prací.

Malé, ale WOW!

Co se týče motorů, nová řada mini rypadel nabízí škálu výkonů od 18,4 kW až do 36,4 kW, což znamená jediné: všechny čtyři modely poskytují nejvyšší výkon a točivý moment ve svých třídách a lze je využívat na širokou škálu aplikací včetně prací v náročných podmínkách.

 

Pevné jako skála

Díky nové, do detailů promyšlené konstrukci se v těchto strojích snoubí překvapivá robustnost s větším pracovním rozsahem. Ve srovnání s ekvivalentními stroji na trhu se mini rypadla Doosan mohou pochlubit vyšší zvedací kapacitou a mohutnější rypnou silou. O absolutní stabilitu a rovnováhu stroje při práci se starají důmyslně navržená litá protizávaží. Dle typu stroje jsou to závaží o hmotnosti 60 kg, 100 kg, 270, nebo dokonce 550 kg.

Hydraulika budoucnosti

Vysoké hydraulické průtoky u všech modelů zlepšují práci s příslušenstvím. Do jejich konstrukce je zabudovaný nový ventil EPPR pro dvousměrnou a volitelnou funkci otáčení, který obsluze umožňuje proporcionální ovládání hydraulického průtoku pomocí joysticku s rolovacím kolečkem.

 

Nová dozerová radlice a páka dozeru

Nová mini rypadla disponují novou dozerovou radlicí, která v porovnání s jinými stroji na trhu umožňuje větší rozsah zdvihu. Stroje mají dále také novou ovládací páku. Pomocí té může obsluha volit mezi nízkou a vysokou rychlostí hydrauliky srovnávací radlice a jediným tlačítkem také vybírat rychlost pojezdu.

 

U modelů DX50Z-7 a DX55R-7 je k dispozici nová funkce plovoucí radlice – zatlačením páky zcela dopředu dojde k její aretaci a dozerová radlice zůstane v „plovoucí“ poloze. U těchto dvou modelů si zákazníci mohou vybrat rovněž volitelnou funkci „Uzamknutí radlice“, která zabraňuje prokluzování.

 

Všechna čtyři nová mini rypadla Doosan poskytují úhel otáčení výložníku a poloměr otáčení lepší nebo stejný jako jiné stroje v této třídě.

Vyšperkovaná kabina 

Při navrhování kabiny se myslelo hlavně na maximální komfort pro obsluhu v kombinaci s dokonalou ovladatelností stroje. Inovativních prvků je opravdu hodně, od prosklených vstupních dveří pro zlepšení výhledu, až k LED pracovním světlům s vysokou svítivostí na kabině. Mezi další klíčové vlastnosti kabiny patří vylepšený systém vytápění HVAC (mimochodem nejlepší na trhu), DAB rádio, dle modelu 8palcová nebo 5,7palcová dotyková obrazovka, rovněž dle modelu mechanicky nebo vzduchově odpružené sedadlo s vyhříváním, joystick s rolovacím kolečkem, držák nápojů, USB nabíječka, 12V zásuvka a nechybí ani sklopné pedály.

 

Telematika DoosanCONNECT 

Dalším důležitým prvkem nové řady mini rypadel Doosan je instalace nejnovější verze 3.0 systému DoosanCONNECT, který u těchto strojů poskytuje systém správy telematiky díky shromažďování dat ze snímačů na strojích. Mini rypadlo DX27Z-7 je nyní nejmenším strojem v sortimentu Doosan se systémem DoosanCONNECT.



Zpět
Nastavení soukromí a cookies

Následující volbou souhlasíte s využíváním cookies a použití údajů o vašem chování na webu pro zobrazení cílené reklamy.

Více informací a nastavení