Koncept X se probouzí k životu – Doosan DX225LC-7X

Koncept X se probouzí k životu – Doosan DX225LC-7X

Rypadla Doosan jsou známá tím, že standardně nabízejí více inovativních funkcí než jiné stroje na trhu. Při rozhodování to mají zákazníci jednoduché. Ani v základní výbavě strojů Doosan nechybí vychytávky, které zlepšují ovladatelnost, pohodlí a produktivitu. A v neposlední řadě jsou tyto stroje zárukou velmi dobré návratnosti vstupní investice.

 

Být vždy o krok napřed

Nové technologie a jejich využití v oboru jsou velikou zálibou vývojářů z Doosanu. Každý nový stroj uvedený na trh v sobě skrývá něco inovativního, co posouvá práci s těžkou technikou vždy o úroveň výše. Má to někde konec? Nemá! Vývoj totiž směřuje neustále kupředu a dokud to tak bude, budou se i stroje Doosan zákonitě zlepšovat.

 

První chytré rypadlo Doosan

Bylo pouze otázkou času, kdy přijde Doosan se svým prvním chytrým rypadlem. Co to vlastně znamená?

 

V první řadě technologii plně elektrické hydrauliky (FEH). Elektrický signál je posílán od joysticků do centrální řídicí jednotky a může tak poskytnout přesnější a rychlejší informace. Díky dodání přesného množství potřebného oleje se tak eliminuje zpětný tlak a také ztráta energie. Výsledkem je úspora paliva. Přesněji o 8 % ve srovnání se systémem D-ECOPOVER VBO. Odečtěte dalších 7 % u tohoto modelu ve srovnání s předchozím DX225LC-5 a pohybujeme se už v opravdu slušných číslech!

 

Mezi inteligentní schopnosti modelu DX225LC-7X dále patří integrovaný systém navádění. Stroj využívá snímače umístěné na rameni a na těle. Díky nim rozpozná polohu každého pracovního nástroje a ovládání přední části ramene se tak přizpůsobí naplánované práci. Zpětná vazba je poskytována pomocí audiovizuálních displejů. Díky integrovanému přijímači laserového signálu má vždy systém aktuální referenční bod, a to i když stroj změní polohu, aniž by tento bod musela obsluha opět nastavovat.

 

Ovládání stroje levou zadní

Pouhým stisknutím tlačítka lze jednoduše aktivovat několik možných funkcí ovládání stroje. Asistent pro lžíci umožňuje uložení požadovaného úhlu lžíce do paměti. S otáčením stroje a nastavením jeho limitů pomůže obsluze Asistent pro otáčení. S funkcí Virtuální zeď lze jednoduše nastavit strop, dno, zdi a další parametry, v rámci kterých chce obsluha pracovat. Další vychytávkou je systém vážení a Asistent pro zdvih. Tato funkce měří a zobrazuje aktuální hmotnost lžíce při nakládání materiálu a rovněž varuje obsluhu, pokud celková naložená hmotnost překročí cílovou hodnotu.

 

Co přinese budoucnost?

To není básnická otázka! Co se modelu DX225LC-7X týká, víme to přesně! V budoucnu nás u tohoto stroje čekají další skvělé inovativní funkce, mezi které patří upgrade na plnou verzi Trimble GPS 3D, Engcon Ready z výroby (Plug and Play) a senzor úhlu naklopení svahovací lžíce. U značky Doosan se totiž vždy máte na co těšit.

 



Zpět
Nastavení soukromí a cookies

Následující volbou souhlasíte s využíváním cookies a použití údajů o vašem chování na webu pro zobrazení cílené reklamy.

Více informací a nastavení